Wie zijn wij?

De carnavalsclub

C.C. de Lèpkes is de caravalsclub van Boskant. Sinds het ontstaan van de club in april 1968 heeft onze vereniging zich op meerdere vlakken ingezet om in Boskant samen carnaval te vieren. Zeker de laatste jaren mogen wij ons gelukkig prijzen met ruim honderd leden en daar zijn we dan ook heel trots op.

Niet alleen in Boskant maar ook in Papgat worden we graag gezien. Met de Lèpkes erbij is het altijd feest. Tijdens de optocht in Sint-Oedenrode strijden we veelal op vier fronten mee. Te weten: De grote wagen, de grote loopgroep, de kleine loopgroep en de individuelen. Dat doen de laatste jaren zeer verdienstelijk met een top 3 classificatie in vrijwel alle categorieën.

Boskant Kermis

Sinds vele jaren organiseren wij de Boskant Kermis. In het derde volle weekeinde van oktober komt er een aantal kermisexploitanten naar ons dorp. In samenwerking met de plaatselijke horeca wordt er gezorgd voor een mooi programma op de zondagmiddag een leuke activiteit in wedstrijdverband. Ook de vrijdag- en zaterdagavond is het altijd er gezellig. En niet te vergeten op de maandagmiddag en -avond.

Overige activiteiten

Naast de kermis organiseren wij tijdens de carnaval op de vrijdagavond een dansmariekes-festijn. Dit is een danswedstrijd met een vette knipook. Ooit begonnen als weddenschap en uitgegroeid to een ware happening. Op zaterdagmiddag houden we een jeugdoptocht. Hieraan doen vooral de plaatselijke kinderen van het basis onderwijs mee. Ook is er op carnavals dinsdag het Thema huwelijk van Papgat. Deze ludieke dag wordt door nagenoeg alle carnavalsverinigingen uit Papgat bezocht en is na vele jaren in diverse varianten nog steeds een groot succes.

Om onze activiteiten in de toekomst voort te kunnen zetten, zijn wij natuurlijk afhankelijk van onze inkomsten. Deels uit contributie- en sponsorgelden worden alle activiteiten bekostigd. Daarnaast verzamelijken wij ook oud ijzer in. Elke derde dinsdag van de maand kunbt u uw oud ijzer naar het Rita-plein, maar wij komen het ook graag bij u thuis ophalen. Voor contact gegevens kunt u op onze contact pagina kijken.

Ook hebben wij een gezellige muziek-kapel, de LepKpeL. Voor hen staat muziek voorop met een leuk stukje muziek.

Denkt u nu: “Goh, ik heb ook wel zin om mee feest te vieren of muziek te maken in de LepKpeL”, aarzel dan niet en neem contact met ons op via ons secretariaat.

© Copyright - CC de Lepkes